Nieuwsberichten gerelateerd aan Coronamaatregelen, vaccinaties en Covid-19

Stop de massavaccinatie

12-12-2021

Een opiniestuk in Trouw. Heel af en toe waait er een frisse wind door de redacties van de landelijke kranten. Massavaccinatie zorgt ervoor dat een virus variant sneller groeien.

De deltavariant begon na aanvang van massavaccinatie in de lente met een rappe opmars, en die opmars ging sneller in landen waar meer gevaccineerd was. Precies dit scenario: een snelle opmars van een resistente variant enkele maanden na de start van massavaccinatie, was begin dit jaar al voorspeld door onderzoekers van onder andere Harvard Medical School. Daarnaast is het geen toeval dat de deltavariant mutaties heeft in het spike-eiwit, het deel van het virus waar de vaccins op aangrijpen. Aldus het artikel in Trouw.

Lees het volledige artikel

Hydroxychloroquine wél effectief tegen corona

06-12-2021

Hydroxychloroquine is een omstreden medicijn in de behandelmethode van Covid patiënten, ondanks dat artsen beweerd hebben dat het in een vroeg stadium wel degelijk een positief effect kan hebben op het ziekteverloop. Het Zwolse Isala, spreekt echter van een verassend effect, na een onderzoek op 1064 patiënten. Zij hebben de studie samen met 14 andere Nederlandse ziekenhuizen kunnen klaren (gepub. 29-09-2020).

Lees verder

Professor Schetters maakt gehakt van uitspraken Lareb-directeur Agnes Kant

01-12-2021

Agnes Kant, directeur van bijwerkingencentrum Lareb, zei onlangs in een interview met het AD dat we inmiddels kunnen stellen dat de angst voor het coronavaccin onterecht is geweest. “Over de gehele linie zien we weinig afwijkends ten opzichte van andere vaccins,” zei Kant. Professor Theo Schetters veegt in een LinkedIn-bericht de vloer aan met Kant.

Lees verder

Wetsvoorstellen 2G-beleid voeldoen niet aan voorwaarden van  mensenrechten

25-11-2021

Amnesty International is kritisch over de nieuwe wetsvoorstellen voor de invoering van 2G-beleid en toegangsbewijzen op het werk: deze zijn nog te vaag omschreven waardoor het niet duidelijk is hoe ze aan mensenrechtenvoorwaarden zullen voldoen. Amnesty roept de regering op deze in lijn te brengen met internationale mensenrechtenstandaarden.

Lees verder 

Griekenland gaat ongevaccineerden beboeten

30-11-2021

Ongevaccineerden vanaf 60 jaar krijgen straks een boete van 100 euro per maand, dit om de medeburgers te beschermen. Dit zal niet het eerste en laatste land zijn die vaccinatieplicht invoert en boetes zal uitdelen. Oostenrijk volgt al in februari 2022.

Lees verder 

Aangifte tegen Hugo de Jonge

08-12-2021

Naar aanleiding tot bedreiging en belediging van ongevaccineerden.

Hugo de Jonge heeft zich schuldig gemaakt aan bedreiging, discriminatie en intimidatie richting mensen die zich niet willen laten vaccineren. Ook heeft hij meerdere keren gelogen in de Tweede Kamer en aangezet tot haat jegens de ongevaccineerde burgers.

Eén van de initiatiefnemers, Mordechaï Krispijn, is in overleg met juristen om te kijken hoe kansrijk de aangifte is en hoe die het beste kan worden ingediend. Dat gaat volgens hem op zijn vroegst begin januari gebeuren.

Zie ook artikel Hart van Nederland

Bedreigende taal

De Jonge deed vorige week in de Eerste Kamer bedreigende uitspraken richting ongevaccineerden. De Jonge zei “vrij goed, vrij precies, per postcode, te weten waar die wonen”, toen hem werd gevraagd waar de groep zit die tegen vaccineren is.

Ook de slogan «wijk voor wijk, deur voor deur, arm voor arm» die tijdens een persconferentie gebruikt is, komt zeer bedreigend over. 

Het formulier om online aangifte te doen tegen minister Hugo de Jonge is binnen een paar dagen al meer dan 30.000 keer ingevuld.

Overigens wordt de slogan mondiaal gebruikt, kan niet anders dan afgesproken zijn. 

 

Sta aan de goede kant van de geschiedenis

29-11-2021

Een bekende Britse cardioloog en pleitbezorger van de volksgezondheid luidde onlangs de alarmbellen over de COVID-19-vaccinatieplicht op een Britse nieuwsshow. Verwijzend naar de recente onderzoeksresultaten van Dr. Steven Gundry, deelde Dr. Aseem Malhotra dat de cardiale veiligheidssignalen die verband houden met het SARS-CoV-2-vaccin alarmerend zijn en ook kreeg hij toegang tot een ander onderzoek, via een soort klokkenluider aan een prestigieuze Britse universiteit, dat de COVID-19-vaccinaties cardiovasculaire aandoeningen veroorzaken, waaronder een verhoogd risico op een hartaanval.

Lees verder

De coronapas is een rechtsstaatsgreep

16-11-2021

De ‘open en veilige samenleving ’ die de Jonge belooft aan gevaccineerden, is een gevangenis voor elke vrije burger van Nederland. Voorzitter van het Platform Tijmen Wisman geeft zijn visie op de QR-controlemaatschappij die onder de coronacrisis in opkomst is.

Lees het artikel op Platform Burgerrechten

Noodzaak van 2G-beleid en uitbreiding coronatoegangsbewijs onvoldoende aangetoond

16-11-2021

Alleen wanneer kan worden onderbouwd dat andere mogelijke maatregelen niet (meer) voldoende zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, mag het demissionair kabinet het gebruik van het coronatoegangsbewijs uitbreiden. De invoering van een 2G-beleid en een coronatoegangsbewijs op het werk en in het onderwijs zetten mensenrechten zeer onder druk. 

Lees het artikel op Mensenrechten.nl

Deel en informeer je vrienden, familie, kennissen en collega's
<